Вы точно человек?

Окаяннаго — бедного, достойного сожаления, несчастного, злосчастного. Забвение — забывчивость, невнимательность в деле спасения. Нерадение — отсутствие старания, усилия; небрежение. Яко благословенна еси от всех родов — ибо Тебя благословляют прославляют все народы, все поколения. А за тем уже следует нерадение со всем сонмищем злых страстей. Потому мы и молимся Царице Небесной: Смиреннаго и окаяннаго раба Твоего Слова смиренный и окаянный часто встречаются в молитвах, поэтому стоит глубже вникнуть в их основные значения. Окаянный — несчастный, отверженный, исполненный муки. Избави мя от многих и лютых воспоминаний и предприятий, и от всех действ злых свободи мя.

Молитва от осквернения : молитвы

Внегда случится кому искуситися во сне по действию диаволю. Востав от одра, творит поклоны, глаголя: Боже, милостив буди мне грешному. Слава Тебе, Боже наш, слава Тебе.

«Ибо Я Господь, Бог твой; держу тебя за правую руку твою, говорю тебе:"не «Не бойся их; ибо Я с тобою, чтобы избавлять тебя, сказал Господь.».

Слава и благодарение кающегося грешника Отцу своему Кондак 1 Господи Боже небесный создателю мира и Творче мой святый, Троице Единице преславная, приими моление мое, се верую в Тя и поклоняюся Ти, благодарю Тя и смиренно славлю Тя аз недостойный раб Твой, яко вся премудростию Ты сотворил еси, из небытия бытие дивно привел еси, яко восхоте, еще же и человека сотворил еси по образу и подобию Своему и се глаголю Ти смиренно: Икос 1 Ангельския воинства воспевают Тя неустанно и славит Тя всякое дыхание.

И что прибавит похвала моя к совершенней славе Твоей, Боже, Царю Небесе и земли. О, Единый предвечный, кто бе советником Тебе, егда полагал еси основание мира? Благостию Твоею сотворил еси человека, да наслаждается пребывая в любви Твоей, преступившу же заповедь Твою святую не предал еси того смерти вечней, о, Боже мой, святая Небесная Любы, но в стране изгнания пребывая ныне, по Отечеству Небесному томлюся и скорблю зело, яко не могу зрети Тя, преславнаго Создателя моего, грехми отягчаем, обаче же верою зрю Тя и Тебе Единому, Милостивый Боже мой, приношу хваление сие: Слава Тебе Боже, Сотворившему вся.

Слава Тебе, яко слава Твоя пребывает превыше небес. Слава Тебе, Сотворивый сущая из не сущаго. Слава Тебе, вся воззвавый из небытия в бытие. Слава Тебе, одеяся светом, яко ризою. Слава Тебе, яко создал еси человека по образу и подобию Своему. Слава Тебе, вознесый человека превыше видимаго мира. Слава Тебе, нарекий тварь Богом.

Третья часть 17 кафизмы + молитва поминовения.

Господи, не введи мене в напасть. Господи, не попусти мне впасть в искушение. Господи, даждь ми мысль благу. Господи, дай мне мысли добрые. Господи, даждь ми слезы и память смертную, и умиление. Господи, дай мне слезы и, память о смерти, и сокрушение.

Господи, силою животворящего Твоего Креста помоги нам! Господи, всели корень благих, страх Твой в сердце мое: не рабский страх, Господи, а страх.

Упование мое Отец, прибежище мое Сын, покров мой Дух Святый: Троице Святая, слава Тебе. Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, молитв ради Пречистыя Твоея Матере, преподобных и богоносных отец наших и всех святых, спаси мя, грешнаго. И заключительные молитвы, или, если вечернее правило соединяется с малым повечерием, — окончание последнего. Когда читаешь повечерие дома, после отпуста вместо прощения и заключительной ектении читай следующие молитвы: Ослаби, остави, прости, Боже, прегрешения наша, вольная и невольная, яже в слове и в деле, яже в ведении и не в ведении, яже во дни и в нощи, яже во уме и в помышлении:

Молитвы от боязни, страха и тревоги

Месяца ноемвриа в 8 день Собор святаго архистратига Михаила, и прочих безплотных сил На Утрени, на Бог Господь, тропарь: Слава, и ныне, Богородичен: Еже от века утаеное: По 1-м стихословии седален, глас 1: Престолу страшному предстояще присно, и светлыми зарями Трисолнечнаго Божества осияеми, просветите ны, греховный мрак отгоняще, ваш собор празднующия светло, и прилежно молите избавитися нам от бед, пресветлии молитвенницы.

Настави мя, Господи, на 1 путь Твой и пойду во истин Твоей. Путемъ Господнимъ называетъ Страхъ Твой, говоритъ, да будетъ мн радостію.

Слава Тебе, Боже наш, слава Тебе. Царю Небесный, Утешителю, Душе истины, Иже везде сый и вся исполняяй, Сокровище благих и жизни Подателю, прииди и вселися в ны, и очисти ны от всякия скверны, и спаси, Блаже, души наша. Пресвятая Троице, помилуй нас; Господи, очисти грехи наша; Владыко, прости беззакония наша; Святый, посети и исцели немощи наша, имене Твоего ради. Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго.

Молитвы православным христианам

Подходя к святой чаше 28 февраля - Администратор Когда видишь Кровь и Тело Господни, как можно много слов говорить? После Святого Причащения, пока идешь до запивки, читать молитву: После этой молитвы читать: Обнови сердце мое, обнови душу мою, обнови тело мое, Обнови ум мой, обнови волю мою, обнови жизнь мою. Возьми от меня мое тяжкое бремя греховное.

Научи меня молиться, научи меня каяться, научи меня плакать, научи меня вопить Тебе.

Аз же множеством милости Твоея вниду Тво небесный храме славы Твоей; потому что, всегда храня в себе страх Твой, никак не будучи свободна от заблуждения, войду теперь в Твой, Господи, дом.

Господи, не введи мене в напасть. Господи, не попусти мне впасть в искушение. Господи, даждь ми мысль благу. Господи, дай мне мысли добрые. Господи, даждь ми слезы и память смертную, и умиление. Господи, дай мне слезы и, память о смерти, и сокрушение. Господи, даждь ми помысл исповедания грехов моих. Господи, дай мне намерение к исповеданию грехов моих. Господи, даждь ми смирение, целомудрие и послушание.

Господи, дай мне смирение, целомудрие и послушание.

Молитвы вечерние

Странник я на земле, не скрый от мене заповедей Твоих; Господи, благослови мне дело сие начати и пошли помощь Свою Святую, да возмогу его свершити; Отец Небесный, согреших на небо и пред Тобою, и несмь достоин нарещися Сын Твой, сотвори мя, яко единаго от наемников Твоих; Господи, направи ко благу путь мой; Краткая молитва старца Силуана Афонского: Господи Милостивый, Духом Святым научи нас смирению Твоему.

Так как истинный страх Божий есть дар от Господа, как Сирах говорит (Сир. ощутив от действия страха Божия при молитве твоей присутствие Бога.

Без молитвенного правила не начинай провождение дня. В течение всего дня везде и при каждом деле — молись краткими молитвами. Молитва — крылья души, она делает душу престолом Божиим, вся сила духовного человека в молитве его. Чтобы Бог услышал молитву, нужно молиться не кончиком языка, а сердцем. Никто из окружающих да не останется утром без твоего искреннего привета.

Не бросай молитвы, когда враг нагоняет на тебя бесчувствие. Кто принуждает себя к молитве при сухости души — тот выше молящегося со слезами.

Акафист Слава и Благодарение Кающегося Грешника Отцу Своему

Господи, от страха вражьего изми душу мою. Помилуй мя, Господи, яко немощен есмь. Господи, избави мя от всякаго искушения.

О, Господи, сподоби нас дара Духа Святого, да разумеем славу Твою и будем . да вселится в меня любовь Твоя и да живет во мне страх Твой святой.

Молитвы обладают чудодейственными свойствами, они способны исцелить наши, усмирить нас, уберечь от злого духа, дать нам силы, надежду. Прочитав несколько предложений вы уже почувствуете силы молитвы, силу Господа. Здесь представлены православные молитвы. Отче наш Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли.

Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго. Благодарственные молитвы Тропарь, глас 4-й Благодарни суще недостойнии раби Твои, Господи, о Твоих великих благодеяниих на нас бывших, славяще Тя хвалим, благосло вим, благодарим, поем и величаем Твое благоутробие, и рабски любовию вопием Ти: Благодетелю Спасе наш, слава Тебе.

Кондак, глас 3-й Твоих благодеяний и даров туне, яко раби непотребнии, сподобльшеся, Владыко, к Тебе усердно притекающе, благодарение по силе приносим, и Тебе яко Благодетеля и Творца славяще, вопием: Богородичен Богородице, христианом Помощнице, Твое предстательство стяжавше раби Твои, благодарно Тебе вопием: Утренние молитвы Восстав от сна, прежде всякого другого дела, стань благоговейно, представляя себя пред Всевидящим Богом, и, совершая крестное знамение, произнеси: Затем немного подожди, пока все чувства твои не придут в тишину и мысли твои не оставят все земное, и тогда произноси следующие молитвы, без поспешности и со вниманием сердечным:

ВАШИ СТРАХИ РАССКАЖУТ О ВАС МНОГОЕ